Voor wie?

Rijschool Richard is er voor iedereen die graag een goede bestuurder wil worden en vertrouwd de weg op wil. Ontdek het plezier van autorijden door je rijbewijs bij Rijschool Richard te halen!
Ook zijn wij gecertificeerde faalangst instructeurs

Nieuwe bestuurders

Ben je een nieuwe bestuurder en wil je graag jouw wereld vergroten door er lekker op uit te kunnen gaan met de auto? Dan wordt het tijd dat je gaat beginnen met rijlessen om de vaardigheden van het autorijden te leren en ook de verkeersregels leert kennen. Het maakt niet uit of je nu net 17 bent geworden of op latere leeftijd graag je rijbewijs wilt behalen! Onze missie is om nieuwe bestuurders veilig en vertrouwd de weg op te sturen.

Jongere bestuurders begeleiden

Tegenwoordig mogen jongeren op hun 16,5e al beginnen met het nemen van rijlessen. Zo behalen ze op hun 17e een rijbewijs. Enige kanttekening hierin is wel dat zij altijd met een ervaren bestuurder de weg op moeten. Als ervaren bestuurder wordt verwacht dat je de onervaren bestuurder coacht en wijst op zijn rijvaardigheid. Zo doet de onervaren bestuurder rijervaring op. Het coachen wordt nog wel eens onderschat. Tijdens de opfriscursus wordt hier namelijk de nadruk opgelegd.

Voor meer informatie kun je op 2todrive kijken.

2todrive

Opfriscursus rijvaardigheid

Wil je je rijvaardigheid weer opfrissen, omdat je je niet meer veilig voelt of onzeker de weg op gaat? Een opfriscursus zou dan een prima uitkomst zijn! Door veilig en zelfverzekerd de weg op te gaan, krijg je plezier in het autorijden en verlaag je uiteindelijk de kans op ongelukken. Tijdens deze cursus werken we aan het vertrouwen en om weer volledige controle te krijgen over de auto. Daarnaast kun je ook aangeven wat jij lastig vindt in het verkeer en je graag oefenen wilt. De tarieven vind je op de tarievenpagina.

De opfriscursus raden wij aan voor bestuurders die:

  • Geruime tijd niet meer gereden hebben;
  • De weg niet meer op durven om buiten de vertrouwde omgeving te rijden;
  • Moeite hebben met de autovaardigheden, zoals bijzondere verrichtingen;
  • Moeite hebben met verkeersborden of verkeersregels.

BE rijschool

Je kunt ook bij Rijschool Richard terecht om het BE rijbewijs te behalen. Met het BE rijbewijs kun je veilig en vertrouwd de weg op met een aanhanger of oplegger. Om dit rijbewijs te behalen volg je een dagopleiding die je afsluit met een praktijkexamen. De tarieven vind je op de tarievenpagina.

60 minuten rijden

Elke les duurt minimaal 60 minuten!

Mogelijkheden

Spoedcursus of rustig aan beginnen?

Type auto

Zowel hand- als automatisch geschakeld lessen.