E achter B halen?

Om met een aanhanger te mogen rijden heb je minimaal een rijbewijs B nodig (autorijbewijs). Welk rijbewijs je nodig hebt hangt af van “de toegestane maximale massa” en het voertuig dat de aanhanger moet trekken.

Aanhanger en rijbewijs B

Bij het behalen van je b rijbewijs mag je een aanhanger trekken met de auto. Hier zijn wel enkele beperkingen in. Namelijk:

  • Aanhanger trekken van maximaal 750kg inclusief het gewicht van de aanhanger zelf;
  • Een aanhanger trekken van meer dan 750kg. Echter mag de combinatie van auto en aanhanger, inclusief inhoud, niet meer bedragen dan 3.500kg.

BE rijbewijs

Wil je van de beperkingen af? Dan dien je dus een speciaal rijbewijs te behalen waar je de vaardigheden leert voor het rijden van een aanhanger waarbij het gewicht van de aanhanger met lading boven het gewicht van de auto ligt. Met een BE-rijbewijs mag je:

  • Een aanhanger trekken van maximaal 3.500kg (gewicht aanhanger + lading);
  • Onder enkele voorwaarden een aanhanger/oplegger trekken boven 3.500kg (gewicht + lading).

BE rijbewijs halen met Rijschool Richard

Bij Rijschool Richard kun je ook jouw BE-rijbewijs halen. Bij het behalen van jouw BE-rijbewijs mag je met een aanhanger rijden boven 750kg en/of met twee assen. Om E achter B te halen, wordt een dag gereserveerd. Dit houdt in:

  • 6 uren les
  • Lunch
  • Praktijkexamen

Rijschool Richard voorziet je van een voertuig en aanhanger. In een dagdeel leren wij je de vaardigheden die nodig zijn om vertrouwd de weg op te gaan met een aanhanger. We sluiten het dagdeel af met een praktijkexamen, waarin je laat zien wat je geleerd hebt tijdens de 6-urige les. Om E achter B te halen, dien je wel in het bezit te zijn van een B-rijbewijs. Het tarief voor een dagopleiding is € 750,-

AANBIEDING !!!   € 675,-

60 minuten rijden

Elke les duurt minimaal 60 minuten!

Mogelijkheden

Spoedcursus of rustig aan beginnen?

Type auto

Zowel hand- als automatisch geschakeld lessen.