Rijschool Bolsward

Als je eenmaal gekozen hebt voor Rijschool Richard, komt de instructeur op het afgesproken tijdstip en op de afgesproken plaats voorrijden. Dit kan je huisadres zijn of misschien wel je werk of school. Vervolgens bepaal jij hoelang, hoe vaak en wanneer jij rijlessen wilt volgen. Wil je juist snel of langzaamaan beginnen? Dit kun je altijd bespreken met de instructeur

Auto leren rijden

De periode dat je aan het lessen bent is een tijd die je niet snel zal vergeten, daarom is het belangrijk dat je een leuke tijd tegemoet gaat. Samen gaan wij ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk aan het rijbewijs komt en dat je de vrijheid van het autorijden kan gaan ontdekken. Een les bedraagt altijd 60 minuten.
Ook zijn wij gecertificeerde faalangst instructeurs

Werkwijze volgens CBR-richtlijnen

Er wordt gewerkt volgens de nieuwste richtlijnen van het CBR, zodat jij zo goed mogelijk het praktijkexamen kunt afleggen. Al je vorderingen worden keurig bijgehouden op een digitale instructiekaart, welke samen met jou besproken zal worden.

Rijlessen spoedcursus

Helaas wegens de lange wachttijden bij het CBR voor een praktijk examen is een spoedcursus op dit moment niet mogelijk!

Wil je snel je rijbewijs halen? Bij ons is het ook mogelijk om een spoedcursus aan te vragen. Dan rijd jij al binnen een paar dagen af! Het aantal dagen scheelt per cursist, dit hangt af van het instapniveau van de cursist met betrekking tot verkeersinzicht en de controle over het voertuig. Dit wordt bekeken tijdens een proefrit. Op basis van de bevindingen van de rijinstructeur wordt een plan opgesteld. In dit plan wordt het aantal dagen bepaald en de benodigde uren per dag. Vervolgens wordt er direct een praktijkexamen bij het CBR aangevraagd. Wil je meer weten over versneld je rijbewijs halen? Neem dan contact op.

Tussentijdse toets aanvragen

Na verloop van tijd kan je, als je dat wilt, een tussentijdse toets gaan doen. De tussentijdse toets is een soort proefexamen met een examinator van het CBR. Zo kan je precies ervaren hoe een echt examen verloopt. Tijdens deze toets voer je ook de bijzondere verrichtingen uit. Doe je deze verrichtingen goed, dan krijg je een vrijstelling en hoef je dit niet meer te laten zien tijdens het echte examen. Dit geeft dus minder druk en is jouw slagingskans groter. Belangrijk is dan wel dat je al in het bezit bent van een geldig theoriecertificaat.

Tot slot, aanvullende wensen?

Heb jij aanvullende wensen, waardoor jij beter kunt lessen? Daar kan Rijschool Richard altijd aan voldoen, want: Beter lessen = Sneller slagen!!!!

60 minuten rijden

Elke les duurt minimaal 60 minuten!

Mogelijkheden

Spoedcursus of rustig aan beginnen?

Type auto

Zowel hand- als automatisch geschakeld lessen.